În zilele călduroase de vară, oamenii aleg să se relaxeze și să se răcorească la piscină, la mare sau la munte, și să fie cât mai departe de zonele încinse din orașele mari.
Cum ne aflăm în mijlocul sezonului estival, românii au luat cu asalt stațiunile din România, Bulgaria, Grecia și Turcia, iar mulți dintre ei își povestesc întâmplările pe rețelele de socializare.
Spre exemplu, zilele trecute un bărbat a postat pe grupurile de pe Facebook cum i s-a părut lui vacanța din Turcia. Pentru o săptămână la all inclusive, românul a plătit 2.000 de euro, fiind plecat la mare alături de soție și de copilul lor.
Chiar dacă suma nu este una foarte mare, comparând cu alte prețurile pe care românii le-au făcut publice, bărbatul a fost foarte mulțumit de ceea ce a găsit la fața locului. Însă a avut și câteva neplăceri.
După cum a povestit chiar el pe rețelele de socializare, sejurul a fost plătit încă din toamna anului 2023, iar la fața locului a avut surpriza plăcută de a fi totul peste așteptări.
„Cameră cu terasă și acces direct la piscină. Prețul pentru o săptămână a fost foarte mic în comparație cu serviciile, mâncarea și băutura. 2.000 de euro pentru 2 adulți și un copil, camera cu acces direct la piscină, transport propriu cu mașina, cumpărat în 29 septembrie 2023. Hotel foarte ieftin, curat și frumos, cu mult peste altele cu renume cel puțin din punct de vedere al mâncării și băuturii.
Personal amabil (ne-au rezolvat rapid câteva problemuțe), curățenie zilnică în camere, alimentare zilnică a frigiderului din camera cu ce se vede în poza din postare. Mâncare și băutura buna și la barurile de lângă plajă. Tăria e de la firme de top, vinul bun, iar la capitolul bere au doar Calsberg și Tuborg la sticlă plus dozator, unde la barul principal au și ceva bere neagră. Sucuri cu acid din gama Coca Cola la sticlă și cutie, ceva sucuri fără acid, dar firme turcești si fresh de portocale proaspăt”, a spus românul pe Facebook.
A spus și ce nu i-a plăcut
Apoi, el a continuat pe grupurile de pe internet afirmând că mâncarea de la cină este foarte bună și că plaja hotelului este cu pietriș fin.
„La masa de seara am avut fructe de mare în fiecare seară, dar și miel, rață, prepeliță… Astea în fiecare seară altceva. Camerele nu sunt foarte mari în comparație cu altele pe unde am mai fost, dar sunt ok. Înțeleg că în corpul principal sunt și mai mari. Nu m-a interesat aspectul ăsta, pentru că eu am vrut doar cu ieșire direct la piscină. Plaja are pietriș fin, nu nisip fin, dar e ok. Intrarea e lină, fără bolovani. Sunt câțiva bolovani mari, dar la vreo 30 de metri de mal”, a mai spus bărbatul, după cum notează Cancan.
Chiar dacă per total experiența a fost una reușită, românul a ținut să precizeze și care au fost punctele mai puțin plăcute din vacanța din Turcia.
„Ce nu mi-a plăcut: Umbrelele de pe plajă sunt niște ciuperci de paie uscate. Suprafață mică, înalte și arată și urât. Practic sunt degeaba, nu oferă nicio protecție împotriva soarelui. La restaurant, pâinea este întreagă și trebuie să ți-o feliezi singur. Ai un prosop care trebuie pus pe pâine, ca să nu pui direct mână. Degeaba, 90% pun direct mâna pe pâine, își taie și pleacă. Mai e varianta chiflelor, dar sunt foarte puține, deci ai șanse să nu găsești chifle”, a încheiat acesta.