De mai bine de patru ani, dinamoviștii așteaptă ca vechea arenă din Ștefan cel Mare să fie demolată și să înceapă construirea unui nou stadion.
Inițial, noul stadion Dinamo trebuia să fie gata până la EURO 2020, competiție care s-a desfășurat în anul 2021, din cauza pandemiei de COVID-19.
Nici până astăzi, vechea arenă din Ștefan cel Mare nu a fost demolată, însă s-ar părea că nu mai este mult până va începe construcția, deoarece 18 firme s-au înscris la licitația organizată de Compania Națională de Investiții (CNI), iar documentele trebuie depuse până la 23 septembrie 2024.
După licitație, demolarea vechiului stadion poate începe, astfel că Dinamo ar putea avea în curând o nouă are, care va costa aproximativ 170 de milioane de euro și va avea 25.000 de locuri.
Potrivit paginii de Facebook care are numele „Noul Stadion Dinamo”, nu există contestații și litigii pe prevederile din Caietul de Sarcini și pe condițiile prevăzute în documentația de licitație CNI, astfel că lucrările ar trebui să înceapă în curând.
„Update info pe licitația contractului de «Proiectare, execuţie lucrări și asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investiții: Construire Arenă multifuncțională C.S. Dinamo București, Șos. Ștefan cel Mare, Nr. 7-9, Lot 1/1, sectorul 2, București»!
– Nu există contestații și litigii pe prevederile din Caietul de Sarcini și pe condițiile prevăzute în documentația de licitație CNI pentru contractul de «demolare-consolidare-construcție» a noii arene (legal doar până la maximum 20 de zile înainte de termenul final de depunere oferte: 23.09.2024 se pot face contestații).
– Până în acest moment sunt înscrise 18 firme care și-au manifestat dorința de a participa la licitația CNI cu privire la construcția «diamantului arenelor sportive» din România.
– Urmează ca până la termenul final de 23 septembrie 2024 să vedem câte dintre aceste 18 companii depun oficial oferte financiare, condițiile fiind destul de complexe, în special pe expertiza și experiența efectivă (media pe ultimii trei trei ani, 2021-2022-2023, a cifrei de afaceri să fie cel puțin egală cu 741.267.000 lei anual), ceea ce impune o participare selectă si doar a unor firme serioase si cu mare experiență în astfel de lucrări”, se arată în mesajul de pe Facebook.