Trăim în era vitezei și mulți dintre noi preferă să ofere copiilor sub formă de gustare sau chiar să țină locul unei mese întregi un sandwich pentru la școală. Ca părinți, ne dorim ca urmașii noștri să mănânce cât mai sănătos și ne gândim că mai bine le facem un sandwich pentru școală decât să-și cumpere alte alimente de la magazin.
Sandwich-urile sunt preferate de copii, sunt gustoase, dar nu întotdeauna și sănătoase, dacă nu se respectă modul de păstrare al ingredientelor utilizate. Pe lângă aditivi, sare sau zahăr, trebuie să ținem cont și de modul de păstrare al alimentelor folosite la realizarea pachetului pentru școală.
La ce temperaturi trebuie păstrate alimentele
InfoCons (Protecția Consumatorilor) vine în sprijinul părinților cu unele informații privind modul de păstrare și depozitare al alimentelor componente din sandwich.
Iată mai jos la ce temperaturi ar trebui păstrate alimentele care se regăsesc în pachețelul de școală al micuților:
Pâine – până la maximum 22 de grade Celsius
Cașcaval – temperaturi cuprinse între 2 și 8 grade Celsius
Șuncă – temperaturi cuprinse între 0 și 10 grade Celsius
Parizer – temperaturi cuprinse între 2 și 8 grade Celsius
Brânză topită – temperaturi cuprinse între 2 și 8 grade Celsius
Ketchup / Muștar / Maioneză – temperaturi cuprinse între 2 și 25 de grade Celsius