Prima pagină » Povestea de succes a unei românce din Marea Britanie. Ce afacere și-a deschis după ce a spălat vase într-un restaurant

Povestea de succes a unei românce din Marea Britanie. Ce afacere și-a deschis după ce a spălat vase într-un restaurant

16 sept. 2024, 09:51,

Alina Bergamini, o femeie din România care a părăsit țara noastră în urmă cu mai mulți ani și s-a mutat inițial în Italia, iar mai apoi în Marea Britanie, are o poveste de viață incredibilă.

În italia, ea ajunsese bucătăreasă și multă lume mergea în restaurantul în care muncea, deoarece făcea o mâncare foarte bună. Însă, odată ce s-a mutat în Marea Britanie, viața ei s-a schimbat radical și a ajuns să nu mai fie bucătăreasă, ci doar să spele vase în bucătărie.

„Când am ajuns în Anglia, mi-am dorit să fiu tot bucătăreasă. Am încercat, am aplicat pentru un job la mai multe localuri, dar n-am avut noroc. Nu am putut să conving pe nimeni că am experiență ca bucătar, mai ales că în CV-ul meu nu era trecut niciun restaurant din Anglia și nici engleza nu prea o vorbeam. A trebuit să accept un job la spălat de vase, pentru că în Londra nu-ți permiți să stai prea mult fără loc de muncă”, a spus Alina Bergamini pentru Anunțul UK.

Norocul româncei a fost însă tot un italian, care într-o zi a mers să mănânce în restaurantul în care Alina Bergamini lucra. Când a văzut-o în local, bărbatul a recunoscut-o, deoarece mânca destul de des în restaurantul din Italia în care românca a lucrat. Și a întrebat-o ce face acolo.

„Eu acum lucrez la spălat vase, bucătar aici este altcineva”, i-a răspuns românca originară din Gherța Mica, o comună din Satu Mare.

Ce a făcut un italian pentru româncă

Surprins într-un mod nu tocmai plăcut de ceea ce a auzit, italianul i-a spus unui ospătar că vrea să discute cu patronul restaurantului. Iar acest lucru chiar s-a întâmplat.

„De ce ați pus-o la spălat vase pe doamna care mi-a adus farfuria? Ani de zile ea a fost bucătar șef și manager al unuia dintre cele mai bune restaurante din zona Fiumicino din Roma”, i-a zis, printre altele, italianul patronului englez al Alinei Bergamini.

Șeful restaurantului a ținut cont de cele auzite, iar a doua zi românca a devenit bucătăreasă în locație.

Odacă cu pandemia de COVID-19, Alina Bergamini și-a dat seama că are mai mult timp liber, deoarece multe restaurante erau închise, astfel că a început să gătească acasă mâncare românească și să le-o livreze românilor aflați în zona Stanmore din nord-vestul Londrei.

În momentul în care a realizat că are din ce în ce mai multe comenzi și că nu mai poate face față și la muncă, dar și cu livrările, ALina Bergamini s-a dedicat exclusiv activității ei de catering. Astfel, și-a făcut acasă un laborator omologat, iar afacerea ei este una prosperă.

Românca gătește de la apreitive, ciorbe, sarmale și fripturi, până la torturi și prăjituri, toate realizate după rețete tradiționale din Țara Oașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *