Prima pagină » Insula de 60 km de pe care nu s-a mai întors nimeni. De ce e considerată cel mai periculos loc din lume

Insula de 60 km de pe care nu s-a mai întors nimeni. De ce e considerată cel mai periculos loc din lume

Insula de 60 km de pe care nu s-a mai întors nimeni. De ce e considerată cel mai periculos loc din lume

Cel mai periculos loc din lume este denumit North Sentinel, un arhipelag situat în Golful Bengal. Se spune că este cea mai periculoasă insulă din lume, deoarece toți cei care au încercat să o viziteze au dispărut.

Cea mai periculoasă insulă din lume

O insulă aparent frumoasă de doar 60 de km pătrați este cel mai periculos loc din lume. Există civilizație aici, tocmai din această cauza toți cei care călătoresc pe insulă nu se mai întorc.

North Sentinel are aproximativ 8 km lungime și 7 km lățime. Se află în Oceanul Indian și este înconjurată de recife de corali. Nu are porturi naturale, iar în afară de țărm, pe insulă se găsește doar o junglă vastă.

Aici trăiesc un grup de indigeni care nu au avut niciodată contact cu exteriorul, iar nou veniții nu sunt bine întâmpinați. Nimeni nu știe cum este, de fapt, pe insulă, pentru că cei care au călcat pe insulă nu au trăit să povestească experiența.

Nu este periculos din cauza animalelor, ci din cauza oamenilor indigeni care trăiesc acolo. Autoritățile au interzis complet călătoriile spre această insulă.

Băștinașii care locuiesc pe insulă nu lasă pe nimeni să scape cu viață

Membrii tribului nu au avut niciodată contact cu exteriorul. Din anii 1800 și-au apărat insula cu forța, iar toți cei care se apropiau nu scăpau cu viață. Numărul locuitorilor nu este cunoscut, dar specialiștii estimează că ar fi între 80 și 150 de oameni.

De-a lungul timpului, oamenii au încercat să se apropie de ei, însă de fiecare dată au atacat bărcile cu săgeți. Unele atacuri au dus la rănirea și moartea celor curioși să ajungă acolo.

În anul 2006 doi pescari au fost uciși, iar în 2018 a fost ucis un misionar creștin care încerca să comunice cu ei. Surprinzător este faptul că au reușit să supraviețuiască atât timp.

Specialiștii spun că, cel mai probabil, trăiesc consumând fructe, tuberculi, ouă de la pescăruși sau țestoase, pește și vânat mic, precum păsări.

Guvernul Indian a încercat să le acorde ajutor, dar până și oficialii au fost întâmpinați cu agresivitate, motiv pentru care au fost interzise călătoriile pe această insulă. Marina indiană patrulează pentru a ține oamenii departe, dar nu intră în contact cu tribul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *