Prima pagină » Devine mierea toxică dacă este pusă într-o băutură fierbinte? Explicațiile date de Marius Tecșan, supranumit „Omul-Albină”

Devine mierea toxică dacă este pusă într-o băutură fierbinte? Explicațiile date de Marius Tecșan, supranumit „Omul-Albină”

28 aug. 2024, 08:35,

Multe au fost dățile în care s-a povestit despre proprietățile absolut fabuloase pe care le are mierea, însă, de destule ori, s-au făcut menționări despre faptul că există situații în care aceasta poate deveni toxică, iar adăugarea ei într-un aliment fierbinte pare să fie situația care o compromite în acest fel.

Marius Tecșan, invitat la podcastul „Altceva cu Adrian Artene”, construiește o discuție completă și complexă despre miere, acest aliment asemuit în nutriție cu aurul.

„Devine toxică mierea atunci când o adăugăm într-un aliment fierbinte?”, îl întreabă Adrian Artene pe Marius Tecșan, iar răspunsul specialistului, apicultor cu acte în regulă și supranumit „Omul-Albină”, vine să demonteze tot ce s-a spus până acum și să explice, de fapt, care este adevărul.

Apicultorul Marius Tecșan a explicat că mierea nu devine toxică, însă își va pierde toate proprietățile, dacă o adăugăm în lichid fierbinte. „Omul-Albină” le recomandă oamenilor să adauge acest produs apicol în băutura lor, în momentul în care se poate ține mâna timp de cinci secunde pe cană.

„Mierea nu este bine să o ridicăm peste 40 de grade. Nu devine toxică, în schimb își pierde toate proprietățile. Și nu vrem să avem un îndulcitor, vrem să ne bucurăm de miere cu toate proprietățile ei. Eu le recomand oamenilor, în momentul în care putem ține cinci secunde mâna pe cană, atunci este potrivit să punem mierea”, a explicat Marius Tecșan.

Potrivit datelor Eurostat, România se află pe locul 3 în topul celor mai mari exportatori de miere din Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *